uw zwembad schild

uw zwembad schild

Uw Egis poolcover zal voor uw droomzwembad een schild vormen dat uw gebruikscomfort verhoogt en uw verbruikskosten significant verlaagt.

Uw zwembadafdekking countert temperatuursverlies, waterverlies, algengroei en waterverontreiniging, terwijl ze intussen uw naasten beschermt en -in het geval van een solar afdekking- uw zwembad zelfs van extra verwarming voorziet!

 • een schild voor uw dierbaren

  Uw Egis poolcover bewaakt uw zwembad voor u

  Uw zwembad is uw eigen kleine paradijsje, maar wanneer u er zelf niet bent om toezicht te houden dan is het beter om te zorgen dat niemand anders al dan niet per ongeluk in uw zwembad terechtkomt.

  Uw Egis pool cover betekent een heel efficiënte afscherming van uw zwembad, waarbij ongenode of onverwachte gasten kunnen rekenen op een extra groot draagvermogen van de poolcover door de 3 hermetisch afgesloten luchtkamers per lamel, waarbij elke lamel ook kan terugvallen op het draagvermogen van de volgende lamel waarmee ze verbonden is.

  Om het geheel extra stevig te maken, bieden wij de mogelijkheid om op het einde van het bad extra steunen te voorzien die het uiteinde van uw cover ondersteunen en tegelijkertijd uw toegang tot uw bad vergemakkelijken.

   

 • een schild tegen de elementen

  Uw Egis poolcover beschermt uw zwembad tegen de elementen

  Overdag verdampt het water van uw zwembad door de invloed van zon en wind.

  's Nachts en op de frissere momenten van het jaar is de omgevingstemperatuur lager dan die van uw zwembadwater en verliest uw zwembad aan warmte.

  Uw Egis pool cover bestaat uit niet-temperatuur geleidende materialen en elke lamel bestaat uit 3 kamers die met een isolerende luchtlaag gevuld zijn.
  Hierdoor wordt het water van uw zwembad afgeschermd zodat u significant minder water- en warmteverlies kent. 

  Wanneer u uw Egis poolcover uitrust met de Solar-optie dan zal uw poolcover overdag zélf warmte overbrengen naar uw zwembad, waardoor u tot 4° per dag aan energiekosten uitspaart.

  U vermindert uw energiekost en verlengt uw zwembadseizoen!

   

 • een schild tegen algengroei

  Bescherming tegen algengroei dankzij uw Egis poolcover

  Door de aangename temperatuur van uw zwembadwater en de invloed van direct zonlicht, is uw zwembad een ideale thuis voor algen. 
  Die aangename temperatuur van uw zwembad wil u niet opgeven, maar de invloed van directe zon, daar kan u zelf rechtstreeks op inspelen door uw zwembad met een pool cover af te schermen wanneer u er zelf geen genot van hebt.

  Uw algenschild zélf wordt echter ook door de algen als een aantrekkelijke woonplaats beschouwd. Niet de lange, gladde kunststof oppervlaktes van de eigenlijke lamellen, maar wel de holle ruimte van de koppelkamer waarin de ene lamel in de andere vastgeklikt wordt. 

  Uw Egis poolcover is daarom uitgerust met anti-alg lamellen die ervoor zorgen dat elke keer dat uw poolcover opent of sluit, dat het zwembadwater in de koppelkamer weggetrokken wordt en opnieuw gevuld wordt met vers water. Door deze werveling met uw gedesinfecteerd zwembadwater, wordt algengroei in de koppelkamer gecounterd.

   

 • een schild tegen verontreiniging

  Uw zwembad wordt optimaal afgeschermd tegen vuil

  Uw Egis zwembad afdekking zorgt in gesloten toestand dat het oppervlak van uw zwembad maximaal afgeschermd wordt van invallend vuil, stof, bladeren, etc.. 

  Indien u opteert voor een minimale afstand tussen de muur van uw zwembad en uw poolcover, dan kan er quasi geen verontreiniging in uw zwembadwater terechtkomen.

  Tip: bespreek met uw zwembadbouwer hoe de rolluiknis zal proper gehouden worden, aangezien de poolcover bij het openen het op dat moment aanwezige vuil op de bovenkant mee in de rolluikkoffer zal trekken. Voorzie daarom enkele extra inspuiters om het vuil zo snel mogelijk via de skimmers te laten afvoeren uit uw bad. Dit kost weinig extra maar bespaart u een klusje wanneer de rolluikkoffer moet gereinigd worden.

   

 • een schild tegen hoge gebruikskosten

  Une protection contre les coûts élevés

  Votre abri de piscine Egis vous protège, vous, vos proches et votre piscine, vous permettant de profiter en toute sérénité de votre projet de piscine.

  Cependant, en raison de son effet protecteur pour votre piscine, il vous protège également contre les coûts d'exploitation élevés.

  La protection contre les salissures et les algues réduit la consommation d'énergie et les besoins en produits chimiques coûteux.

  Si vous choisissez un abri de piscine équipé de lames solaires, vous obtiendrez même de la chaleur dans votre piscine. Grâce à l'action du soleil sur votre abri, celui-ci commencera à chauffer l'eau de votre piscine, ce qui vous permettra de gagner jusqu'à 4° par jour. Vous réduisez ainsi vos coûts et prolongez considérablement la saison de baignade de votre piscine au printemps et en automne.